Избрани Новини

Затворът в Белене става общежитие към Плевенския зандан

Касаело се само за прекатегоризация, заяви правосъдният министър

Министерство на правосъдието не планира закриване на затвора в Белене, става дума само за прекатегоризация. Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов по време на последния парламентарния контрол.

Той отговори на въпроси на двама народни представители за преобразуването и закриването на зандана, а отговорът му гласеше, че към момента се изготвя цялостен анализ на ефективността на административните структури и подразделения на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Целта е да се търсят възможности за оптимизация. Планът за реорганизация се коментира с Министерство на финансите и когато е готов, ще бъде представен публично.

Министър Иванов отново подчерта, че затворът в Белене няма да бъде закрит, не се планират и съкращения на надзорно-охранителния състав там. Ще бъде сменен само административния статут и тази институция ще стане затворническо общежитие към затвора в Плевен.

По думите на министъра обаче, има видима необходимост от оптимизация на административния персонал на системата на затворите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов