Избрани Новини

Благоевград се включва в инициативата „Часът на Земята”

В името на природата довечера гасим светлините за час

Благоевград ще загаси символично осветлението на емблематични сгради в града днес. Точно в 20:30 часа община Благоевград, Регионален исторически музей, Младежки дом, Народно читалище „Никола Вапцаров 1866”,  Център по изкуствата и Обединен детски комплекс в кв. „Вароша”, Американски университет в Благоевград ще се включат в глобалната инициатива „Часът на Земята”. Тази година мотото, под което ще премине събитието е „Стани герой, използвай силата си за природата”.

Община Благоевград организира и провеждането на концерт на открито на Биг Бенд  с детски танцови състави, запалване на свещи и пускане на хартиени балони, но при лоши метеорологични условия, концертът няма да се състои.

По време на Часа на Земята, милиони хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час. Знакови сгради също притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще. Това е най-мащабната акция в света, която датира от 2007 година. През 2014 година в предизвикателството за градовете на „Часът на Земята“ се включиха над 2120 града.

Всички жители на града също могат да се включат в инициативата, като изгасят поне част от осветлението и електроуредите в дома си за един час.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов