Избрани Новини

Ееро Турка и Драган Милев-Дари, „Delta Roosters”, Васко Кръпката и Подуене блус бенд забиват днес

Започва „Блус и джаз фестивал” Благоевград 2015

Първата вечер на „Блус и Джаз” фестивал Благоевград 2015г. среща на една сцена Ееро Турка и Драган Милев-Дари, най- свежата българска блус формация „Delta Roosters” и Васко Кръпката, заедно с Подуене блус бенд. Истински блус жители и гости на Благоевград ще могат да чуят от 20.00 часа на последния етаж на МОЛ „ЛАРГО”.

Китари, хармоника и хитови блус парчета са подготвили изпълнителите за всички почитатели на стила, който за пръв път намира място във фестивален формат в Благоевград. Архаичен, автентичен и акустичен блус от зората на „дяволската музика” са подготвили Ееро Турка и Драган Милев- Дари.

Delta Roosters или Антон Серкеджиев - вокал, китара, Петър Георгиев - Пешето – китара, Радо Милев - бас китара и контрабас и Любомир Бозаджиев – барабани преоткриват автентичното звучене на старите майстори на блуса и се стремят да предадат искреността и чувството, с които тази музика е пропита. Групата е създадена през 2011 и от месец октомври бандата има постоянно присъствие на българската блус сцена.

Васко Кръпката и Подуене блус бенд едва ли имат нужда от представяне не само пред любителите на блус музиката. След 25 години хипарско- непукистки блус няма човек, който да не може да запее или затананика „Нека има светлина”, „Ден след ден” или „Кучето от крайния квартал”.

Заявка за участие в първия по рода си фестивал са отправили и млади музикални таланти, които носят блуса в сърцето си – студенти от Американския университет в България.

Входът е свободен за всички, които искат да попеят и да се насладят на неостаряващата блус музика днес. Вечно млад остава и театърът. Община Благоевград поздравява всички театрали по повод Международния ден на театъра с пожелания да продължат магията на това изкуство и неговото разпространение.

„Блус и Джаз” фестивал Благоевград 2015г. продължава утре вечер от 19.30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” със Стефка Оникян и нейните студенти, Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд- Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов