Избрани Новини

Кметът на Банско Георги Икономов с приз „Кмет на годината“

Отличието е за спечелени проекти от еврофондове

Наградата „Кмет на годината“, която ежегодно се връчва от предаването „Национален календар“ на Телевизия “ЕВРОКОМ” тази година отиде при кмета на Банско Георги Икономов. Градоначалникът е на първо място в класацията сред кметовете на малките населени места - с най–много спечелени и реализирани проекти, както и политика за поддържане на жизнения стандарт на населението. Признанието идва и за принципните му позиции при отстояване исканията на местната общност за развитие на туризма.

На събитието по повод връчването на наградата бяха коментирани спечелените проекти през изминалия програмен период 2007-2013. Като най-труден, но и най-важен сред проектите, градоначалникът определи „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско и изграждане на ПСОВ“, чието изпълнение трябва да приключи до края на м. септември. Изпълнени са проекти, свързани с регионалното развитие на Банско – корекция на праговете на река Глазне, изграждане на нов посетителски информационен център, рекламиране на туристическия продукт, енергийна ефективност. През тази година със собствени средства  община Банско ще изгради изцяло ул. „Гоце Делчев“ – една улица, за която дълги години не са предприемани никакви действия, ще се рехабилитират напълно някои от улиците в града, ще се рекултивира депото за битови отпадъци. Предстои изографисване на черквата „Св. Троица“, както и изпълнението на най-важните проекти - Общ устройствен план и План за селищните образувания. В следващия програмен период усилията на администрацията ще бъдат насочени към проекти, които да подобрят икономическата устойчивост на община Банско в дългосрочен план.

„Благодаря за наградата. Тя не е само за мен, а и за всички служители в администрацията. Защото, за да се постигнат всички тези резултати, трябва да има един добър и работещ екип. Полагат се всички усилия при кандидатстване по различни програми и мога да твърдя, че заедно превърнахме Банско в така желаната туристическа дестинация“, коментира Икономов след като получи приза и допълни, че работи за привличането на инвестиции в леката промишленост, което би довело до подобряване на целогодишната заетост в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)