Избрани Новини

Хърсово живя 8 дни без вода

Нарочни аварии решават проблема

Жителите на санданското село Хърсово бяха оставени 8 дни без питейна вода, съобщава БНТ. Причината е тежка авария по водопреносната мрежа, която е на повече от 60 години. Проблемът в населенето място намери решение, след като наш екип уговори интервю с представител на ВиК –Сандански. Водата в село Хърсово спряла преди седмица докато се ремонтирала част от водопроводната мрежа в съседното село Катунци. Местните жители разказаха, че водата при съседите дошла, а при тях- не.

Недялка Янкулова негодува: “Това е ужас, мажеш чиниите от едната в другата и недай си боже некаква зараза, не е топло времето”.

Надежда Аврамова е също недоволна: „Сина ми в Сандански живее. Дойде, докараха ми неколко туби и така, ама има баби, които немат-децата им са на далеко”.

Хората разказаха, че се обадили за помощ и на телефон 112. Питали във водното дружество в Сандански всеки ден, но отговор кога ще има вода в чешмите не получавали.

Елеонора Атанасова обяснява: “Казахме, че ще викнем репортери казахме, че ще затворим пътя и за Сандански и за Кулата”. Заедно с идването на нашия екип в селото дойде и водата в чешмите на хората. Дочка Талкова: “Даже като видяхме колата и викаме това е причината да се случи. Да дойде водата, за което ви благодарим”.

От ВиК –Сандански казаха, че аварията била доста голяма, а селото е на най-високата точка в района. Обясниха още ,че заради остарялата водоснабдителна мрежа на места тръбите се пълнели с въздух и се налагало да се предизвикват нови аварии, за да потече по тях отново вода .

Инженер Тодор Гикенски е управител на ВиК-Сандански. “Ще имат вода оттук насетне, стига да не се повтори тази ситуация. Това между другото, което стана сега е инцидентно”.

От старата 60-годишна водоснабдителна мрежа са зависими 14 населени места в района на Петрич и Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов