Избрани Новини

60% от учениците в Благоевград пият алкохол всеки ден

Животът

22-03-2015, 13:28

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици показват вредата от алкохола

Децата опитват за първи път на 13-15 години

Алкохол са опитвали 81% от учениците в Благоевград , които са на възраст от 13 до 18 години. А близо 60% от тях употребяват алкохол всеки ден. Тревожните данни са от анкетно проучване, направено сред 430 деца от 8-ми до 12 клас в 12 учебни заведения в Благоевград, пише "Труд".

Анкетата е проведена от Регионална здравна инспекция и местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

"Данните стават още по стресиращи, когато се види възрастта, на която децата пробват алкохол за първи път – 13-15 години", сподели Бианка Равначка – главен експерт в РЗИ Благоевград. Анкетираните деца казват, че не срещат сериозни трудности да си поръчат алкохол в заведенията или да си купят от магазините. "Не е търсена лична карта на 46,3% от децата, купували алкохолни напитки", казаха още РЗИ.

Обобщените резултати от анкетата показват, че децата в Благоевград пият на купони между 100 милилитра и литър алкохол, и се напиват от 1 до 10 пъти годишно. Водещите причини за употреба на алкохол най-често са за забавление, от любопитство и заради натиск от обществото. Младежите са посочили като причини и проблеми в семейството, училище, самота, скука, отчаяние.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов