Избрани Новини

Проведе сe среща със земеделски производители и животновъди

Разясниха кампанията за усвояване на средства през 2015г.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства зам.-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров и откри разяснителната кампания за усвояване на средства от земеделци и животновъди през 2015г. Той изрази своята увереност, че всички проблеми и въпроси, които имат присъстващите по темите за земеделието, животновъдството, тютюнопроизводството ще намерят решение. Началник-кабинета в Министерството на земеделието Любен Татарски заяви, че се очаква до средата на годината за бъде отворена програмата „Развитие на селските райони 2015г".

„Тези кампании са полезни и за двете страни. От една страна земеделските производители могат да се запознаят с програмите, а от друга страна политическото ръководство на министерството има възможност да чуе мнението на хората и да направи промени в провежданата от тях политика”, каза при откриването на кампанията зам.- министърът на земеделието и храните Цветан Димитров. Той посочи, че главната цел на министерството е защита на производителите и тяхното облекчение, затова се провеждат разяснителни кампании, с които производителите да се запознаят с начина на кандидатстване по програми, условията, на които да отговарят, дейностите, които да изпълняват, за да могат да получат финансово подпомагане тази година.

На срещата в зала „22 септември” присъстваха народни представители, представители на бизнеса, производители, земеделци, животновъди, граждани.

Версия за печатТоп Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден