В Разлог завърши първият детски шампионат по ски

В надпреварата взеха участие 60 деца

С много настроение, приятни емоции и нов сняг бе съпътстван първият Регионален шампионат по ски – алпийски дисциплини „Разлог“ за деца от 6 до 12 години, организиран от Ски клуб „Разлог“, който се проведе на ски писта Кулиното. В надпреварата взеха участие 60 деца от ски клубовете „Разлог“, „Банско“ и „Юлен“. Желанието на организаторите от Ски клуб „Разлог“ е състезанието да бъде включено в Държавния спортен календар на БФСки от следващия зимен сезон.

На перфектно обработената ски писта „Кулиното“ децата получиха заслужените овации на присъстващите родители, баби, дядовци, роднини, приятели и гости. Снегът, който заваля, не помрачи настроението, а по-скоро даде обещание за удължаване на ски сезона за радост на всички любители на зимните спортове. За безопасността на състезателите беше осигурено присъствието на спасители от Планинска спасителна служба – отряд „Разлог“ в лицето на началника на отряда Любчо Джолев, главния лекар на състезанието д-р Борислав Стойчев и Николай Джолев.

В категория момичета под 12 години първо място зае Катерина Пиришанчина от СК „Юлен“, последвана от съотборничката си Катерина Даутева, а на трето място се класира Лиляна Питова от СК „Банско“. При момчетата в същата възрастова група медалите „обраха“ състезателите на „Юлен“ – Костадин Каферинов, последван от Лазар Боянов и Николай Лечев. В групата момичета под 10 години на първо място се класира Стефани Вълева от СК „Юлен“, а на второ и трето място – Симона Цекова и Ивана Пармакова от СК „Банско“. Състезателят от „Юлен“ Иван Кузманов зае първо място в същата възрастова група, но сред момчетата, последван от Михаил Кожарев от СК „Банско“ и Джейкъб Бишъп от СК „Разлог“. Най-малките участници също се представиха подобаващо, като първа сред момичетата под 8 години е Ева Стракова от СК „Юлен“, последвана от представителките на „Разлог“ Яна Стойчева и Йоана Вълканова. Състезанието приключи с представянето на момчетата под 8 години, като първи бе Дилън Хюз от СК „Банско“, на второ място Емил Манушкин от СК „Разлог“, а трети бе Йордан Мицин от СК „Банско“.

Първият шампионат по ски за деца в Разлог се проведе с подкрепата на Българска Федерация по Ски, Община Разлог, и фирмите „Сарай“, „Р Ауто“, „Беатрис“ и хотелски комплекс „Реденка“ – Разлог.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"