Избрани Новини

Кой какво крие от половинката си?

Мъжете крият доходи, жените – разходи

Оказва се, че приблизително всеки пети българин не споделя с партньора си колко пари изкарва. Още по любопитно е, че мъжете крият доходи, а жените разходи.

Това обаче не важи само за България – според проучването на финансовата компания Профи Кредит, направено в 4 страни – подобен е процентът на укриващите доходи от половинките си и при поляците, чехите и словаците, съобщава БНТ.

На въпрос “Споделяте ли с партньора си за какво харчите парите си?” – 22% от българите отговарят отрицателно. Такъв е случаят с 23% от словаците, 25% от поляците и 27% от чехите, участвали в допитването. Интересното е, че и в 4-те страни има обща тенденция, че мъжете предпочитат да пазят в тайна доходите си, а жените – разходите си.

В проучването близо една трета от поляците и една четвърт от чехите отговарят, че са изневерявали на своите партньори. При българите – само 15 на сто от запитаните признават същото. Оказва се, че българите са най-щедри към извънбрачните си връзки и отклоняват за тях средно по 360 лв. месечно от семейния бюджет. За сравнение, изневеряващите в Полша, Словакия и Чехия отделят за любовниците си съответно по 345, 262 и 195 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов