Избрани Новини

Блестящо се представиха благоевградски гимнастици

С 14 медала и една купа се върнаха от състезанията за „Купа България” в Пловдив

С 14 медала и една купа се върнаха от състезанията за „Купа България” в Пловдив благоевградските гимнастици от ГСК „Солачки“ и ГСК „Пирин”. Макар турнирът да стартира във фаталния петък, 13-ти, благоевградските състезатели показаха, че когато един спортист се готви упорито, няма фатални дати.

Над 100 състезатели от 15 клуба в страната се включиха в турнира  по спортна гимнастика в Пловдив. В битката за призовите места при мъжете се включиха 24-ма спортисти, при младежите – 20, юноши старша възраст – 18 и  девойки – 15.

Историческа победа извоюва ГСК „Солачки“, който спечели второто отборно място за мъже в турнира. „Изключителни мотивирани сме след това състезание, през 1987 година клубът ни спечели третото отборно място за мъже, а сега второ“, заяви Антон Гръчки.

Дебют при мъжете направиха на турнира в Пловдив Димитър Бърдарски и Димитър Димитров от ГСК „Пирин“. В многобоя Димитров се класира втори, а Бардарски трети. За ГСК „Любчо Солачки“ в същата категорията се състезаваха Саркис Сирадегян, Илия  Туджаров, Иван Цеков, Атанас Корчев, Исус Маринов и Пламен Костадинов. Първо място на земя спечели Сирадегян, а Томанов завоюва сребърните медали на халки и  бронзовите на кон с гривни.

При юноши старша възраст до 15 години за ГСК „Пирин“ се състезава Николай Георгиев, а от ГСК „Любчо Солачки“ – Кирил Томанов, който влезе във финалите на земна гимнастика и прескок. Симона Якетова пък представи ГСК „Пирин“ убедително при девойките. Тя спечели сребърните медали на земя и прескок и бронзовите в многобоя и на смесена успоредка. При младежите представител на клуба бе Кристиян Мирчев. Той спечели бронзовите отличия на  халки и прескок.

След блестящото представяяне на турнира в Пловдив сега на дневен ред пред двата благоевградски гимнастически клуба стои подготовката на състезатели за Европейското първенство в Монпелие, Франция, което ще стартира на 13-ти април. От ГСК „Любчо Солачки“ усилено се подготвя Илия Туджаров, а от ГСК „Пирин“ днес на лагер в София заминаха Димитър Бардарски, Димитър Димитров, Йоана Дудаклиева и Симона Якетова, които също ще се подготвят за първенството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов