Избрани Новини

Три часа нощни проверки в столицата - четирима пияни шофьори

Крими

16-03-2015, 11:50

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицаи дебнат с дрегери празнуващите пред кръчмите

Дрегерът е отчел над 0,5 промила алкохол и при четиримата

За три часа нощни проверки през уикенда в София бяха заловени четирима пияни шофьори. Дрегерът е отчел над 0,5 промила алкохол и при четиримата, предаде bTV.

От Пътна полиция казват, че залавят все повече водачи, позволили си чашка, преди да седнат зад волана.

В събота рекордът държи мъж, хванат с 1,54 промила.

През нощта срещу неделя проверките стартираха на три етапа - на три различни места в София. Всяка проверка продължи по един час. Критичните за някои точки бяха булевардите „България”, „Черни връх” и „Симеоновско шосе”. Александър се раздели с книжката си призори, на връщане от рожден ден в Студентския град.

„Уиски, от какво да е. Позволявам си да карам, защото смятам, че съм способен”, заяви той. Момчето било с компания. Наложило се обаче да се обади на друг приятел, който да прибере колата, а него да закара за кръвна проба.

„Те повечето не виждат колкото мене, затова аз карам. Това е като томбола, който си избере, той кара. В смисъл, който мисли, че е най-трезвен”, разказа нарушителят.

„Свидетелството на водача се взема. Колата се спира от движение до 30 дни. От началото на годината има леко нарастване на употребата на алкохол”, обясни Симеон Русинов от Пътна полиция.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)