Избрани Новини

И Ботев удари ЦСКА, изхвърли Левски от първата шестица

„Канарчетата” спечелиха убедително с 2:0 в Коматево

Ботев победи ЦСКА в последен мач от редовния сезон на А група и си осигури място в първата шестица от плейофите на първенството. „Канарчетата” заеха последната 6-а позиция, изпреварвайки Левски с 2 точки. „Сините” останаха с 34 т. и за първи път в историята си ще завършат на позиция извън първите 6 в първенството.


За ЦСКА това беше трета поредна загуба в първенството, който остави „червените” на 3 точки зад лидера Лудогорец. С представянето си обаче ЦСКА остави съмнения дали игра на 100% срещу Ботев, тъй като и двата гола за пловдивския тим паднаха след груби грешки в защитата на „червените”.

 

В състава на домакините липсваха наказаните Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков. Наставникът на червените Стойчо Младенов пък бе извършил четири промени в сравнение с предишния шампионатен двубой срещу Берое. На местата на Оршулич, Галчев, Милисавлевич и Йоахим започнаха Причиненко, Маркиньос, Соарес и Николич.

 

Срещата започна равностойно, като постепенно Ботев започна да взема надмощие. Удар в 9-ата минута на Йордан Христов мина над вратата, а ЦСКА отвърна чрез Маркиньос, който в 16-ата минута стреля с глава, но право в ръцете на вратаря.

 

В 18-ата минута обаче отбраната на ЦСКА допусна колективна грешка. След един непряк свободен удар Златков се озова сам отляво. Той центрира, при което Милен Гамаков беше оставен непокрит и с глава прати топката в горния десен ъгъл на Дивиш.

 

Ботев продължи да бъде по-активният отбор и имаше нова възможност в 25-ата минута.  Чудесен пас на Цветанов изведе Иван Цветков на отлична позиция, който стреля с глава, но вратарят изби, а и беше отсъдена правилно засада.

 

Последва много борба в центъра на терена и липсва на чисти положения пред двете врати. Към края на мача Петър Пенчев направи смени, за да заздрави защитата на тима, с което напрактика затвори мача.

 

В 39-ата минута отбраната на „армейците” отново сгреши фатално. Сънди пропусна една топка и тя се озова в Балтанов отдясно, който излезе сам срещу Дивиш и го преодоля технично за 2:0.

 

През втората част Стойчо Младенов направи офанзивна смяна и пусна в игра Жоаким на мястото на Бъркляча. Въпреки това Ботев беше отборът, който създаваше повече опасности. В 50-ата минута Пламен Николов, оставен сам в наказателното поле, засече топката след центриране от корнер, но не го направи добре и топката излезе в аут.

 

До края на мача темпото падна, като изобилстваше борбата в центъра на терена. ЦСКА не успяваше да стигне до нищо опасно пред Стаховяк, докато треньорът на Ботев Пенчев направи няколко дефанзивни смени и напрактика затвори мача.

 

Съставите на двата отбора:

 

Ботев:

 

Адам Стаховяк, Даниел Златков, Пламен Николов, Филип Филипов, Йордан Христов, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Божидар Васев, Томаш Иршак, Момчил Цветанов, Иван Цветков

 

ЦСКА:

 

Якуб Дивиш, Александър Тунчев, Тончи Кукоч, Денис Причиненко, Венцислав Василев, Стивън Съндей, Маркиньос, Тони Силва, Луис Соарес, Марио Бъркляча, Стефан Николич



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов