Избрани Новини

Google открива първия си офис в столицата

Към момента в България не е имало седалище на компанията, а само екип от няколко души

Интернет гигантът Google е регистрирал дъщерно дружество в България. Справка в Търговския регистър показва, че на 10-ти март е регистрирана фирмата "Гугъл България" ЕООД, като регистрацията е направена от Google International LLC в Делауеър, САЩ, която е една от другите дъщерни фирми на интернет гиганта и отговаря за неговата експанзия. Тя е и едноличен собственик на дружеството, съобщава "Дневник".

От документите става ясно, че първоначалният капитал на компанията е 100 хил. лева. В тях е записано, че основна дейност на фирмата е всичко разрешено от закона, при условие, че ако се изисква допълнително разрешение или лиценз, компанията ще кандидатства за такова. Компанията ще може да се изписва и като Google Bulgaria EOOD.

За управител е посочен Греъм Лоу. Той е финансов директор в европейската централа на Google в Ирландия и отговаря за региона Европа, Близкия Изток и Африка.

Американският технологичен гигант Google отваря ще има и офис у нас. Адресът на централния офис на фирмата е на бул. "Цар Освободител" в столицата. Към момента у нас не е имало седалище на Google, а само екип от няколко души, а основната дейност за Европейския съюз (ЕС) минава през други държави.

В. "Преса" цитира неофициална информация, според която компанията може да участва в бъдещия "София тех парк", който се строи на бул. "Цариградско шосе" в София. "Надяваме се да има новини около "Гугъл", но все още е рано", коментира пред изданието изпълнителният директор на "София тех парк" Елица Панайотова.

До момента Google нямаше сериозно представителство у нас, като компанията ръководи голяма част от дейността си тук от разстояние от европейската си централа в Ирландия. Въпреки това тя е сред активните ментори на немалко български технологични стартъпи, като нейни служители редовно посещават и местните предприемачески конференции. Интернет гигантът предпочита да стои извън медийното внимание по отношение тази си дейност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов