Избрани Новини

Ексдиректорът на ОД на МВР Благоевград Георги Костов е новият главен секретар на МВР

Той ръководи полицейската дирекция в Благоевград изключително успешно

Със свой указ от днес - 11 март 2015 година президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов.

По предложение на Министерския съвет президентът Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДА „Национална сигурност“, както и възможните номинации, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, в рамките на проведените от президента консултации с парламентарните политически сили.

Бившият шеф на полицията в Пиринско бе основен фаворит за поста. Досега той бе заместник на Светослав Лазаров. През годините Костов се е доказал като сериозен професионалист. Организационната работа не му е непозната и назначението му няма да предизвика сътресения в МВР, категорични са експерти в сигурността. След като напусна системата на МВР в Пиринско на 1 август миналата година, Костов оглави полицейската дирекция в Бургас. Георги Костов работи в МВР от 1993 година, като е заемал последователно различни изпълнителски и управленски длъжности в системата – от разузнавач в районно полицейско управление до ръководител на oбластна дирекция. Той е от Хасково. Завършил е Висш технически университет в София. В началото на кариерата е бил разузнавач в Девето РУ-София. От 1998 година е началник-група „Тежки престъпления“, а от 2009 до 2010 година – началник-сектор „Криминална полиция“ в Девето РУ-София, предаде E-79.com .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов