Избрани Новини

Търсят се... щъркелите от чешмичката в Симитли

Ремонтът се извършва изцяло с дарения

Спешно се издирва, някъде в албумите с черно-бели снимки на симитличани, снимка на чешмичката при банята в града. Нестандартната акция по издирване е във връзка с реконструирането на чешмичката „Щъркел” - емблема на Симитли. Както е известно, в момента е в процес цялостна реконструкция на чешмичката- емблема на града.

Ремонтът се извършва изцяло с дарения. Част от сумата за ремонт е дарена от Юлиян Айков- късметлията, уловил Богоявленския кръст миналата година. Той дари част от сумата, дадена от миряни, за да целунат кръста на Йордановден, за нещо добро. Това добро тази година, след допитване сред местните и консултации с администрацията, е ремонт на чешмичката- щъркел в градинката при банята в Симитли. След него с лични дарения направиха кметът Апостол Апостолов, много граждани и фирми от Симитли. Старата чешмичка ще е готова в новия си вид за Деня на пролетта, планират инициаторите на ремонта.

Кметът и дарителите имат огромното желание чешмичката „Щъркелите” да бъде в абсолютно автентичния си вид- с фигурките на щъркелчетата, които повечето от жителите на Симитли помнят.

„Молим за съдействие, ако някой има снимка на чешмичката в предишния и вид с двете щъркелчета, нека се обърне към общинска администрация и предостави снимката за изработване на същите фигурки, за да бъдат те автентични и чешмата-емблема за града ни да се нарича с право отново „Щъркела””, обръщат се от кметска администрация към всички жители. Всеки, открил снимка у дома на чешмичката с фигурките на щъркелите, преди да бъдат откраднати от злосторни хора и предадени за скрап, може да се обади на телефон 0748-7-21-38, да информира на място в общинска администрация за „ценната находка в дома си” или да изпрати снимка на имейла на община Симитли.
.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)