Избрани Новини

Пуснаха пробно локомотив по жп мост до Митиново

Пропадна с още 4 см

Под ръководството на началника на жп участъка Радомир-Кулата Валентин Цветков вчера пуснаха пробно един локомотив по пропадналия железопътен мост в района на петричкото село Митиново, информира struma.bg. Измерванията след това показаха, че се получило допълнително изместване с 4 сантиметра на моста. Това изключи варианта за бърз ремонт на съоръжението. Специалистите продължават замерванията. С резултатите от тях ще бъде запознат изпълнителния директор на БДЖ Владимир Владимиров.

Вчера кметът на Петрич Вельо Илиев е разговарял с началника на участъка Цветков. „На този етап изводът е, че ще се наложи сериозен ремонт на моста. Не се знае какви средства ще са нужни за това и колко време ще изиска ремонтът”, каза Вельо Илиев.

Петричкият кмет е разговарял и с областния управител Бисер Михайлов, като е постигнал уговорка губернаторът заедно с петричкия кмет да посетят пътя до село Генерал Тодоров, който е в окаяно състояние. След аварията на моста пътниците за Петрич и селата ще слизат на гара Генерал Тодоров, откъдето ще бъдат извозвани с автобуси по невъзможния за нормално движение път.  Вчера около обяд кметът на Генерал Тодоров Добри Мавриков съобщи, че планират заедно с Вельо Илиев и кмета на село Марикостиново Иван Сотиров да се срещнат в Благоевград с областния Бисер Михайлов в четвъртък. „Ще поискаме помощ от държавата за ремонта на този път”, каза Мавриков.  

След обяд обаче кметът Вельо Илиев съобщи, че няма да пътуват до Благоевград, тъй като е поканил губернатора да се запознае на място със състоянието на пътя.

„Да, в четвъртък планирам да отида на място и с кмета Вельо Илиев да преценим какви спешни действия трябва да се предприемат”, потвърди губернаторът Б. Михайлов, който вчера бе в София. От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ обещали да направят втори оглед на килналия се мост, но след като нивото на реката спадне, за да могат по-детайлно да се огледат пораженията, нанесени от водата и да се планират предстоящите ремонтни дейности.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов