Избрани Новини

Трагедия разтърси Рибново

Катастрофа в Америка уби 28-годишен гастарбайтер

Трагедия разтърси жителите на гърменското село Рибново след дошлата вест за починал при катастрофа 28-годишен мъж от селото, който от пет години живее и работи в Америка.

Катастрофата, отнела живота на 28-годишния Благовест Таламанов, познат като Вадим, е станала в ранни зори завчера, а сутринта към 4 часа вече са били известени и близките му в Рибново.

Благовест е син на Недим Таламанов, който е известен като координатор на партията на Николай Бареков в Гоцеделчевски регион по време на последните парламентарни избори.

При какви обстоятелства е загинал далеч от родината си младежът засега не е известно. Знае се само, че момчето по същото време е било с приятелката си, която е българка от Северна България и негова състудентка от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград.

Преди пет години Благовест Таламанов заминал за Америка. Работел в известна хранителна верига и спортувал активно. Откакто отишъл зад Океана, не се е връщал в родината си. Планирал да дойде на гости в скоро време, но изчаквал първо да получи американско гражданство.

Приятел на нелепо загиналия млад мъж съобщил на родителите на Благовест ужасната новина. Предполага се, че почерненото семейство ще направи всичко възможно да погребе сина си в родното село Рибново.

Родителите дори имали уверението на работодателите на момчето и на негови приятели в Америка, че ще съберат огромната сума за докарването на тленните му останки в България, предаде infomteja.bg.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)