Избрани Новини

АМ "Струма" скара кмет и строител

Градоначалникът на Сандански недоволства от обходния маршрут през Левуново

Спор между общински кмет и строителна фирма на път да забави изграждането на участъка Сандански - Кулата от магистрала "Струма", през който строителят настоява да минава техниката му, съобщава TV7. Общинският кмет Андон Тотев, пък се притеснява, че камионите ще разрушат селската инфраструктура.
След като властта даде срок ЛОТ-4 да бъде готов до лятото, строителите натиснаха педала за да наваксат изгубеното време от
гръцката фирма "Актор". За целта камионите им ще минават през санданското село Левуново, а това доведе до спор между строителя и общинския кмет. Тежкотоварните автомобили обаче притесняват жителите на селото и кметът на Сандански Андон Тотев. Хората се оплакват, че и сега шофьорите не спират на пешеходната пътека.
Пътната настилка пък започнала да се напуква от тежките автомобили, макар да била подменена съвсем наскоро.
"Знаем какво е значението на АМ "Струма", но знам и другото, че аз като кмет трябва да опазвам това, което сме направили в община Сандански.
Същите тези две улици, през които минават, бяха асфалтирани преди 5 - 6 месеца", жалва се кметът Тотев.

"Не става въпрос за преминаване през населени места, става въпрос за преминаване през общински пътища, които дублират трасето на магистралата. Изпълнението на ЛОТ-4 на АМ "Струма" е с приоритетно значение - това е национален обект. В този участък на магистралата пътя
т минава в момента през много населени места, хората не издържат вече на това напрежение, ние трябва по най-бързия начин да пуснем движението по този ЛОТ", категоричен е от своя страна строителят Методи Бачев.

Въпреки конфликта - и кмет, и строител са категорични, че обещаните срокове ще бъдат спазени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов