Избрани Новини

Ансамбъл "Загорче" с благотворителен концерт за лечение на 25-годишния Божидар

Животът

10-03-2015, 14:07

Снимка:

Starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Магията "Загорче"

Вчера старозагорецът бе опериран и в момента е в реанимацията на столичната болница

Благотворителен концерт ще изнесат днес от 19,00 часа в залата на Държавен куклен театър ансамбъл "Загорче". Ръководството на театъра е предоставило залата безвъзмедно, а средствата, които ще бъдат събрани ще бъдат дарени на 25-годишния Божидар Мартинов Марков от Стара Загора.

В началото на декември миналата година младият мъж, който по това време е в Кипър, изпада в тежка криза, заради спукана аневризма в мозъка. Взет е по спешност в болницата в Никозия и е настанен в интензивно отделение. Около 10 дни по-късно Божидар изпада в кома. Направена му е операция, но тя не довежда до подобряване на състоянието му. В търсене на вариант за лечението му семейството решава да транспортира Божидар обратно в България.

Със събраните документи майката на младия мъж се завръща у нас и започва обикаляне по болниците. С лечението на Божидар се ангажират единствено лекари от болница "Токуда" в София. Със съдействието на консула на страната ни в Кипър Николай Караиванов и след няколко отказа, Божидар все пак е качен на самолет и превозен до Солун, където го поема линейка на болницата. Вчера старозагорецът бе опериран и в момента е в реанимацията на столичната болница със стабилни показатели.

За да подпомогнат финансово лечението на младия мъж близките и приятелите му са разкрили банкова сметка. Всеки желаещ да дари може да го направи и в една от големите хранителни вериги в Стара Загора. Към кампанията се присъединяват и от ансамбъл "Загорче".

До този момент единствената платена сума от семейството е в размер на 2196 евро. Толкова е струвал самолетния билет на Божидар от Никозия до Солун. Предстои да бъдат заплатени разходите за медицински екип, придружавал младият мъж от Солун до София (500 лева), линейката, с която е транспортиран (между 1000 и 1200 лева) и поне 7280 лева за материали за операцията. Престоят на Божидар в болницата е поет от здравната каса по клинична пътека, тъй като младият мъж е здравно осигурен както у нас, така и в Кипър.

"Няма задължителна минимална вноска - всеки има различни възможности. Концертът ще бъде на 10 март от 19,00 часа в салона на Държавен куклен театър. Заповядайте!С огромна благодарност към ръководството на театъра за предоставянето на салона! За тяхната съпричастност!", написа в социалната мрежа главният художествен ръководител на ансамбъла Венелин Кръстев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов