Избрани Новини

Възстановиха учебния процес в училището в Места

14 училища в Благоевградско все още са в дървена ваканция

 Възстановен е учебният процес в училището в село Места, община Банско, съобщи за Радио „Фокус” Васко Павлов, временно изпълняващ длъжността директор на Регионален инспекторат по образованието в Благоевград. Той уточни, че в училището е възстановено електрозахранването, пуснато е парното и децата могат да продължат нормално учебния си процес.

14 училища в област Благоевград все още са с преустановен учебен процес, тъй като лошите метеорологични условия продължават да създават затруднения за нормалното провеждане на учебния процес. В принудителна ваканция са седем училища в община Якоруда, пет училища в община Белица и две училища в община Банско. Учебният процес е преустановен за 10 и 11 март.

Професионалната гимназия по електроника и енергетика и Професионалната гимназия по туризъм и селскостопанско в Банско все още са в принудителна ваканция, тъй като причината са огромни дървета в дворовете на тези училища, които са отрупани със сняг, наклонени са и представляват опасност за учениците, каза още Васко Павлов. Той бе категоричен, че липсата на ток, както и блокирането на някои пътни артерии са причината учениците да бъдат освободени извънредно в следващите дни от занятия в няколко общини в областта. Министерството на образованието и науката  е в непрекъснат режим на комуникация с Регионалните инспекторати по образованието, които следят обстановката по места, с цел осигуряване на необходимите предпоставки за провеждането на нормалния учебен процес и при необходимост има готовност за бърза реакция съобразно всяка промяна на условията в засегнатите населени места и области. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов