Избрани Новини

Парамедик се изгаври с умиращи пациенти в линейка (снимки)

Животът

09-03-2015, 21:33

Снимка:

Daily Mail

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След скандалните селфита Татяна Куликова е уволнена

25-годишната Татяна Куликова, която е парамедик в Спешна помощ, системно се гаврила с умиращи пациенти, правейки си скандални селфита с тях в задната част на линейката. Снимките са от линейка, обслужваща град Киров в Русия, съобщи Daily Mail. Куликова редовно си правила цинични фотоси на фона на жертви на катастрофи и други инциденти, превозвани от Бърза помощ. Това обаче не било достатъчно за здравната работничка и тя започнала да публикува кадрите и в социалната мрежа.

На една от снимките блондинката показва среден пръст на жертва на пътен инцидент. В придружаващия текст към селфито парамедикът написала: "Поредният идиот".

В друга снимка Татяна прави зайче с пръсти на главата на пациент с инфаркт, а изображението е озаглавено "Как мразя моята работа".

След като скандалните снимки са били забелязани в мрежата здравната работничка е уволнена. Шокиращите селфита са възмутили местните хора в Киров, които са разпознали свои роднини на кадрите. "Ясно е, че вместо да се грижи за пациентите, тя си прави цинични фотографии с тях", коментира местният здравен активист Артьом Голубев. Според него Куликова е показала трайно незачитане на правата и благосъстоянието на своите пациенти.

Някой от пациентите, които са използвани за фон на скандалните селфита, по-късно са починали в болницата. "Не бих се изненадал, ако семействата им съдят както нея, така и службите за спешна помощ", смята Голубев.

"Отстранихме въпросния парамедик, незабавно след като бяхме алармирани, че тези снимки са били публикувани в интернет. След проведено разследване служителят бе уволнен", съобщи говорителят на Бърза помощ в Киров. Куликова не е направила коментар по случая.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов