Избрани Новини

Мулето с дрога за над 800 бона нямал идея за хероина в газовото

Крими

09-03-2015, 19:27

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спипаха на Малко Търново нашенец с 10 кила хероин

Гюнай Хълмиев беше хванат при опит да вкара в страната 10 кила наркотици в газовата бутика на колата

Окръжен съд Бургас задържа под стража Гюнай Хълмиев. Той е обвинен за това, че е опитал да внесе  9, 474 кг. хероин в страната, през МП Малко Търново. Дрогата била скрита в газовата бутилка на автомобила.  Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира, на Хълмиев да бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Прокурорът се мотивира, че е разследван за тежко умишлено престъпление.
От събраните по досъдебното производство доказателства безспорно се установявало авторството на деянието. Прокурорът поиска мярката за неотклонение да бъде съобразена със степента на обществена опасност на деянието, за което е обвиняем. Според прокурора тя навежда за опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие.
Защитникът на Хълмиев поиска да му се наложи по-лека мярка за неотклонение – домашен арест или парична гаранция. Служебният защитник посочи чистото му съдебно минало, грижите, които полага за децата си и факта, че живее с родителите си. Обвиняемият заяви пред съда, че ще съдейства на разследването и няма да се укрие. Той обясни, че не знаел за наркотичните вещества в колата му.
Окръжен съд Бургас прецени, че деянието, за което е привлечен като обвиняем е с висока степен на обществена опасност и на този етап на разследване адекватната мярка за неотклонение е задържане под стража. Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Въззивното дело там е насрочено за 13.03.2015 г. от 14 ч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов