Избрани Новини

Литекс с неочаквана грешка в Дупница

Спорт

09-03-2015, 16:02

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Ловчанлии направиха равен с Марек

След двата силни мача срещу Лудогорец от началото на годината Литекс изненадващо не можа да победи опашкаря Марек и понесе тежък удар в борбата си за класиране в евротурнирите. Ловчанлии пропуснаха да се изкачат на третото място, а срещата от 21-ия кръг в Дупница завърши наравно 0:0.

Очаквано теренът не бе в добро състояние и не предложи кой знае какви условия за игра.

Литекс доминираше в мача и още в първите минути можеше да поведе, но Бьорн Йонсен отблизо пропусна да отбележи, след като получи прехвърлящ пас от Страхил Попов. През първото полувреме срещата обаче премина в доста лежерно темпо и единствената по-интересна възможност за гол, освен тази в началото, дойде след опасен удар от фаул на Асприля.

В началото на втората част ловчанлии се активизираха и в 50-ата мин. Йонсен отново бе близо до гол, но негов удар с глава след корнер не намери рамките на вратата. Пет минути по-късно Данило Асприля получи дълъг пас от Страхил Попов, елиминира двама защитници на домакините и се озова сам срещу вратаря Емил Михайлов, но стреля встрани от вратата.

В 61-ата минута и Марек най-сетне погледна към противниковата врата. След центриране от ъглов удар Виячки стреля опасно с глава, но се размина на сантиметри с гола.

Влезлият като резерва Александър Цветков също бе близо до попадение. В 77-ата мин. халфът нанесе хубав шут от границата на наказателното поле, който мина много близо до страничната греда. Малко след него и Кирил Десподов нанесе силен удар, но този път Емил Михайлов спаси. Намесата на вратаря обаче не бе особено убедителна, но отбраната пред него бе на мястото си и до добавка от притичал играч на гостите не се достигна.

Далечните снаряди на ловчанлии продължиха, но със същия успех. В добавеното време новото португалско попълнение Пауло Регула нанесе страхотен шут от разстояние, който също премина покрай вратата. Това бе всичко и така срещата завърши без гол.

Със спечелената точка Литекс поне за кратко се изкачи на 4-то място с 36 точки. Ловчанлии имат изостават с една точка от Берое и имат една точка аванс пред Локомотив (София), преди мача на „железничарите” с Черно море. Марек остава в зоната на изпадащите, но за дупничани всяка точка в борбата за оцеляване е ценна. Тимът е на предпоследната 11-а позиция с 14 точки, вече на 6 от спасителното 10-о място, където е Славия.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)