Избрани Новини

Роми убиха мъж от Козлодуй, направил им забележка

Дунав

08-03-2015, 11:11

Снимка:

Архив

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Задържаните младежи го ритали до смърт

Двама цигани на 15 и 18 г. убиха с юмруци и ритници мъж от Козлодуй само защото им направил забележка да не обиждат група непознати жени.

Трагедията се разигра в центъра на Правец в петък вечерта.

Сигналът, че мъж лежи, облян в кръв, до новата детска площадка в центъра на града, бил подаден около 18,40 ч на тел. 112, казаха от областната дирекция на МВР-София.
На място пристигнали екипи на полицията от РУ-Правец и на Бърза помощ. Те заварили мъжа мъртъв - той починал за минути от жесток побой.
Повод за насилието станала забележка, която 64-годишният Стоян Николов направил на четирима младежи. Той се възмутил, че обиждали и подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Тогава младежите налетели с юмруци върху него го смлели от бой.

Още същата вечер са задържани четирима. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Според местни медии те били цигани.

Биячите са обвинени за убийство. Те са задържани за 72 часа. Очаква се Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.

Възмутени от жестокостта на младежите, местните хора започнаха подписка, с която искат най-тежко наказание за невръстните убийци. До ранния следобед в нея се подписали над 100 души.

Стоян Николов е от Козлодуй, но преди няколко години си купил къща в Правец и се пренесъл там със семейството си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов