Избрани Новини

В Банско отбелязаха Деня на самодееца

Концерт с участие на над сто самодейци подариха на съгражданите си

„…Те правят празниците на другите“ бе името на концерта, който над 100 самодейци от Банско, подариха на публиката в един от най-българските празници – Денят на самодееца. Творците от Банско поднесоха на зрителите истински празник, изпълнен с песни, музика и танци и заслужено получиха бурните аплодисменти на хората, които бяха в препълнената зала.

„Скъпи самодейци, щастлив съм, че мога да ви изкажа моето уважение за това, че дълги години не угасва Вашият творчески ентусиазъм. Ние виждаме плодовете на труда Ви на всеки празник, на всяка светла дата от националния ни календар. Със слово, с музика и танц, с неизчерпаема енергия, вие правите живота на хората по – ведър и по – красив. Държа да знаете, че имате моето лично възхищение от таланта ви, от всеотдайността ви и от вашата безкористност. На добър час по пътя към новите духовни предизвикателства“, бе посочено в поздравителния адрес до самодейците от кмета Георги Икономов.

По време на концерта със званието „Почетен гражданин на Банско” бе удостоен посмъртно Иван Костадинов Мацурев за неговия изключителен принос и заслуги на културното развитие на Община Банско, за постиженията му в областта на фолклорната музика и за популяризирането на името на град Банско и Община Банско. Плакетът, който бе връчен от председателя на Общински съвет – Банско Владимир Колчагов, бе получен от Райна Икономова - председател на читалище „Никола Вапцаров“.

На финала на концерта най-изявените самодейци от община Банско бяха наградени с почетни грамоти лично от председателя на Съюза на народните читалища в България - Николай Дойнов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов