Избрани Новини

Прекъснати електропроводи предизвикаха аварии в Кюстендилско

30 литра на квадратен метър са падналите валежи в областта

Трийсет  литра на квадратен метър са били валежите,  паднали в Кюстендилско за последното  денонощие. Това съобщиха от Института  по метрология в Кюстендил, цитирани от БНР.  

Пътищата  са проходими при зимни условия, казаха  от Областното пътно управление. Отпаднаха  въведените временни ограничения за  движението на товарни автомобили в  региона. Възстановено е и движението  на товарни автомобили по пътя Кюстендил  - Дупница, където по-рано днес движението  беше спряно заради необходимост от  снегопочистване. Отпадна и изискването  товарните автомобили да се движат без  ремаркета и полуремаркета по пътя от  с. Жиленци, община Кюстендил, до ГКПП  Гюешево.

3 800 абонати в Кюстендилска област са без електрозахранване, казаха  от пресцентъра  на ЧЕЗ. Засегнатите абонати са в общините  Трекляно, Невестино, Кюстендил и курорта  Паничище в община Сапарева баня. Авариите  са възникнали заради прекъснати  електропроводи от падналия сняг, казаха  от компанията. Засегнати са общо 28  населени места и се очаква авариите,  възникнали тази сутрин, да бъдат отстранени  до края на



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов