Избрани Новини

Петричкият съд осъди некоректен доставчик на видеокамери

Присъдата е шест месеца условно с три години изпитателен срок

Съдия Мая Банчева призна за виновен некоректен доставчик на видеокамери за наблюдение на фирмата „Моник„ АД със седалище в петричкото село Беласица. Бизнесменът Христо Дремджиев присъства лично в зала и чу решението на съда. Съкратеното дело, което приключи днес, събра достатъчно писмени доказателства спрямо подсъдимия Йордан Златков.

Срещу него от държавното обвинение бе повдигнато обвинение по чл. 209, ал. 1 от НК за това, че приел поръчката и парите за изпълнението и на стойност-3300 лв, но не я изпълнил. В зала подсъдимият Златков обясни и причините –„Случиха се едни други работи. Отклоних парите, който взех от фирмата на Дремджиев, за да направя дограма за друг клиент в Гърция. Те, обаче не ми платиха. Очаквах с парите от дограмата да се издължа на Дремжиев. Но ще възстановя сумата.”, призна обвиняемият Златков. Имотната облага той е осъществил съзнателно, според думите му.

Обещанието му да върне парите в рамките на една седмица обаче така и не се случило. Бизнесменът Дремджиев, който управлява шивашката фирма, се принудил да заведе дело, за да възстанови щетите по поръчката. След като изслуша показанията му, съдът се оттегли на 15 минутно съвещание и определи: признава Йордан Златков за виновен и го осъжда на 6 месеца условно с три години изпитателен срок. Той, обаче ще трябва да възстанови парите в размер на 3300 лв заедно с лихвите, като ще заплати и 132 лв. държавна такса. На излизане от съдебна зала той, заедно с адвокатът му Виктория Коцева, побягна и се скри в колата си.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)