Избрани Новини

Нов офис за 26 000 лв. спретнаха на Общинска служба „Земеделие“ в Долна Митрополия

Помещенията са 5 на брой, разположени върху 112 квадратни метра площ

Нов офис на Общинска служба „Земеделие“ в Долна Митрополия откриха областният управител на Плевен Ралица Добрева и кметът на Общината Поля Цоновска. Сред официалните лица бе и директорът на Областна Дирекция „Земеделие” Нора Стоева.

По традиция бе извършен водосвет за здраве и успешна работа на офиса. Инвестицията по ремонтирането на сградата е изцяло на Община Долна Митрополия. В строително-монтажните работи са вложени около 26 000 лева, разходът за които е направен с решение на Общинския съвет. Други 8 000 лева са дарителски средства, оползотворени за обзавеждането на офиса.

Помещенията, където днес се разполага Общинската служба по земеделие в Долна Митрополия са 5 на брой, разположени върху 112 квадратни метра площ. С решение на МС от 17 май 2012 е променена собствеността върху тях от Министерство на отбраната на Област Плевен, а с договор от 30 май Областния управител ги прехвърля безвъзмездно на Община Долна Митрополия.

Общинска служба „Земеделие”, Долна Митрополия обслужва територията с най-голяма площ обработваеми земи – 490 000 декара , разпределени в 16 землища. Директорът на Областна Дирекция „Земеделие” Нора Стоева насърчи усърдието и професионализма, с който работят експертите и подчерта, че това е едно от най-натоварените общински служби. До момента там са регистрирани 500 земеделски производители, като в кампанията за директни плащания от четвърти март до девети юни се очаква регистрациите да надхвърлят това число.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов