Избрани Новини

От утре рехабилитират централна улица в Банско

Прогнозната стойност за рехабилитацията е 4 милиона лева

От 5 март 2015г. стартират дейностите по проект „Архитектурно-художествено оформление на ул. „Гоце Делчев” и пл. „24 май – гр. Банско”. Прогнозната стойност за рехабилитацията на цялата централна градска улица е 4 милиона лева, от които 350 хиляди лева са осигурени от държавата. Строително – монтажните работи ще започнат с реализирането на първия етап - в участъка между ул.“Христо Чернопеев“ и ул.“Глазне”.

Първата копка ще бъде направена от кмета на Банско Георги Икономов на 5 март 2015г. от 11:00 часа в горната част на улицата.

Основната идея е разработване на пешеходна зона, като ще бъдат изпълнени следните дейности:

  • Изграждане на пешеходни и автомобилни настилки;
  • Оформяне на съществуващия открит канал /вада/ и изграждане на воден ефект;
  • Реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа;
  • Подмяна на уличното осветление;
  • Изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и слаботокови кабели;
  • Засаждане на дървесна растителност и затревяване.

При подписването на договора за започване строителството на първия етап Икономов коментира, че рехабилитацията на улицата е многогодишен проблем, който отдавна чака своето решение и допълни, че строителството ще бъде извършено по оригинален работен проект, който е изцяло в стила на Банско. Предвижда се да бъдат изградени красиви водни ефекти, кътове за отдих и др. Изпълнител по договора е „Обединение Банско 2014“, а дейностите ще бъдат завършени до август 2015г.Предстои да бъдат избрани изпълнители и за следващите два етапа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов