Избрани Новини

Ботев отново се приближи до топ 6 след победа над Марек

Спорт

02-03-2015, 17:34

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани с категорична победа

Ботев не допусна изненада и продължава борбата си за влизане в челната шестица след победа с 3:0 като домакин на Марек в последната среща от 20-ия кръг на „А” група.

„Жълто-черните” доминираха в мача и се впуснаха в атака още първия съдийски сигнал. Началото бе вихрено и още в 5-ата минута резултатът бе открит. Иван Цветков проби отдясно, върна топката към Мариян Огнянов, който веднага продължи към Цветелин Чунчуков и младият нападател реализира за 1:0.

Гостите от Дупница малко изненадващо можеха да изравнят в 21-ата минута, когато центриране от ъглов достигна до Крум Бибишков, но нападателят незнайно как от непосредствена близост не успя да уцели вратата.

Пловдивчани бързо отговориха и в 25-ата мин. Мариян Огнянов отбеляза за 2:0 с плонж с глава след пас на Иван Цветков.

Самият Цветков можеше да направи резултата класически 3 минути по-късно, но негов удар срещна страничната греда. В края на първото полувреме Огнянов можеше още веднъж да се разпише след пас на Христов отдясно, но ударът му премина близо, но встрани на вратата.
Веднага след почивката Марек успя да организира няколко опасни атаки, които обаче не завършиха с попадение. През втората част на мача темпото на игра обаче значително спадна и действията се пренесоха предимно в средата на терена. Божидар Васев бе този, който бе близо до гол за домакините, но в 68-ата мин. два последователни негови удари не успяха да поразят вратата на дупничани.

Все пак се стигна до гол през това второ полувреме и той падна в добавените минути на мача. Влезлият като резерва Казаков получи топката в наказателното поле и с точен шут оформи крайния резултат 3:0

В класирането Ботев се върна на 7-ото място в класирането и възстанови разликата от само 1 точка с 6-ия Левски, като вече е с 30 точки. Марек си остава предпоследен с 13 точки, с изоставане от 7 точки от спасителната 10-а позиция.

 

Източник: sportonline.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов