Избрани Новини

Банско и Закопане се побратимиха

Това ще допринесе за създаване на връзки между жителите на двата планински курорта

Кметът на Банко Георги Икономов и кметът на Закопане, Полша Лешек Дорула подписаха на Договор за побратимяване на двете общини. „Радвам се, че сме в Банско, за да подпишем това сътрудничество. В най-скоро време ще можем да направим обмен в културната сфера. Искам да поканя самодейците Виотново да вземат участие в Международния фолклорен фестивал, който се провежда в града ни ежегодно, и да покажат пъстротата на българския фолклор“, каза Лешек Дорула и изрази увереността си, че двете общини ще работят успешнов областта на регионалноро развитие, европейските проекти и еврофондове, информират от пресцентъра на общината.

„Щастлив съм, че подписването на договора станав този момент, защото и Банско, и Закопане са утвърдени домакини на Световни купи. Ние работим заедно вече дълги години и побратимяването бе още една крачка в бъдещото ни сътрудничеството.Имаме съвместна реализация на проект "Банско – Закопане – Обмен на добри практики и сътрудничество за развитие и маркетинг на зимния туризъм" като в рамките на проекта хотелиери от двете общини имаха възможността да обменят опит в сферата на туризма.Имаме намерение да си сътрудничим в областта на образованието, културата, спорта и туризма. Това ще допринесе за създаване на връзки между жителите на двата планински курорта.“, каза градоначалникът Икономов.

На официалната церемония присъстваха и Якуб Флашински –II-ри секретар в Посолството на Полша в България председателят на Общински съвет Банско – Владимир Колчагов, Кржистоф Вишновски – председател на Общински съвет – Закопане, Мачей Вояк – председател на комисията по спорт и туризъм в ОбС Закопане, , зам. кметовете и секретарят на община Банско.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден