Избрани Новини

Благоевград отбелязва тържествено Националния празник

Празничното шествие ще се пренесе на площад „Македония“, където от 11.30 часа ще започне церемонията по издигане на Националния флаг

Поредицата от събития, посветени на Освобождението на България, ще започнат на 3 март, 2015г. от 11:00 часа на „Паметен знак на Майор Орлински“,  който се намира в градинката срещу централния вход на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, където преди 137 години са посрещнати руските освободителни войски. Ученици от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще изнесат рецитал и ще изнесат музикална програма, информират от пресцентъра на общината.

На паметната плоча ще се проведе ритуал по полагане венци и цветя в знак на признателност.

Тържествената програма ще продължи с шествие по ул. „Трети март“, което ще се състои от официалните лица на празника и Детски-юношески духов оркестър към ОДК – Благоевград.

Празничното шествие ще се пренесе на площад „Македония“, където от 11.30 часа ще започне церемонията по издигане на Националния флаг на Република България и панихида на загиналите в Освободителната война, както и полагане на венци и цветя в знак на признателност. Ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ ще изнесат рецитал.

Програмата, посветена на 137 години от Освобождението на България ще продължи с обеден концерт на площад „Македония“. В него ще вземат участие състави към читалище „Никола Вапцаров – 1866“, Център по изкуствата, Общински младежки дом, Обединен детски комплекс и ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Финалният щрих на празничния ден ще бъде поставен с вечерен концерт, който ще започне в  17:00 часа на площад „Македония“. В него ще се включат Камерна опера – Благоевград, Биг Бенд – Благоевград и ансамбъл „Пирин“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов