Избрани Новини

Малчугани се събраха на детска седянка „Баба Марта бързала, мартенички вързала”

Благоевград Лайф

27-02-2015, 18:00

Снимка:

община Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баба Марта нахлу на сесията на местния парламент в Дупница

Чимев и Паргов зарадваха деца с дарове за Баба Марта

Празникът за малките читатели бе организиран по повод 1 март

Читалнята на Детски отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” в Благоевград проведе днес детска седянка под надслов „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. Празникът за малките читатели бе организиран по повод 1 март. Участие в импровизираната седянка взеха ученици от трети клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” – Благоевград, с ръководител София Рупова.

Библиотекар от отдела разказа на децата за празника баба Марта и за символиката на белия и на червения цвят, които оплетени заедно правят красива мартеница.

Учениците от своя страна разказаха легендата за хан Аспарух и мартеничката, както и споделиха своите знания, свързани с поверията за празника. Третокласниците от благоевградското училище рецитира и стихотворения, посветени на мартеничките, съобщават от пресцентъра на институцията.

Всички участници в детската седянка  с радост изработиха красиви мартенички, а за доброто настроение по време на тяхната работа звучаха детски песнички, посветени на баба Марта и на пролетта. На първи март Регионалната библиотека ще зарадва децата от социалните домове в Благоевград с изработените през днешния ден мартенички.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)