Избрани Новини

Ще има паметник на Данаил Попов в Плевен

Мисия

27-02-2015, 12:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От АБВ са политизирали идеята за паметник на Емил Димитров, смята Дарин Ангелов

Ще има паметник на Данаил Попов в Плевен. Това потвърди председателят на общинския съвет Дарин Ангелов на пресконференция в пресклуба на БТА.

"Приехме го, разбира се. Ще има паметник, определили сме мястото - в градинката до бившето кино "Освобождение". Предложението беше от Инициативен комитет. Имаше идея и за до Дома на книгата. Сега ще се разглеждат различните проекти и те ще поемат инициатива за събиране на средства за изграждане и монтаж на паметника. Имат визия за проекта как да изглежда. Koмисия към Общината е разгледала идеите. Ще участват скулптури и представители на РИМ - Плевен и ВИМ - Плевен. Надяваме се, че още тази година монументът ще е факт", коментира Ангелов.

Той поздрави АБВ за идеята за паметник на Емил Димитров, но уточни, че е щяло да бъде доста по-рационално, ако идеята не се политизира. "Спектърът на организацията трябваше да бъде доста по-широк. Ако дойде предложение от Инициативен комитет, ще го подкрепим, но няма как да подкрепим политическа партия", отбеляза Ангелов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов