Избрани Новини

Чешми в Благоевградско с нов облик

Обновяват и възстановяват чешми в Благоевград, Разлог и Гоце делчев

Знакови чешми в Благоевград, Разлог и Гоце Делчев ще бъдат обновени и възстановени. Първата, която ще се ремонтира, е тази в благоевградския парк Бачиново. Тя е сред най-използваните от хората в града, защото от нея тече балканска вода. Чрез допитване до местното население ще се реши кои ще бъдат другите чешми, които да се реновират. Целта на инициативата е чешмите да се поддържат в добро състояние, за да продължат да се използват от хората, съобщава БНР.

Вельо Марков казва, че пие вода само от чешмата на парк Бачиново. Мъжът казва, че я предпочита, защото е с отлични вкусови качества. Не е доволен обаче от дългите опашки, на които се налага да се реди, особено през почивните дни. Днес чешмата е с избити чучури и изпочупена фасада, но хората си спомнят как е изглеждала преди години, а от водоснабдителното дружество се заричат да възстановят предишния ѝ облик.

“Ще обновим чешмата с другите два чучура, като евентуално да станат два или ако преценим, един от двата да стане фонтанка, за да могат да пият децата и гражданите вода”, обясни инж. Петър Чапкънов от Водоснабдяване и канализация – Благоевград.

Освен че ще се ремонтира чешмата, ще се облагороди и районът около нея.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов