Избрани Новини

Започва кинопанорама "SNOW CINEMA - филми за ски и сноуборд"

Четири дни в Банско ще гледат най-добрите филми за ски

От днес до 27 февруари от 18:00ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, бързи ски и  смразяващи линии.

Програмата включва и изключително ценните  филми “Олимпийските звезди – филми за шампиони”, съставена от фондовете на най-големия по рода си в света Музей на планините в Торино. Филмът „Снежна афера“ от 1972г. е с участието на Жан-Клод Кили, трикратен шампион (спускане, слалом и гигантски слалом) от зимните олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г., с огромен принос в развитието на ски-техниката. Не пропускайте и филма за легендарния Лео Гасперл – най-добрият скиор в света до Втората световна война, първият треньор на италианския национален отбор по ски-алпийски дисциплини. Любопитно е, че част от героите на филмите са били и в България като гости на международния Банскофилмфест. Това са скиорът Густаво Тьони (гост 2007г.) във филма „Една стотна от секундата“, чаровната сноубордистка Жералдин Фаснахт (гост 2013, 2014г.) във „Високият път на стръмните върхове“ и рекордьорът по бързи ски Симоне Оригоне (гост 2013г.) в „Граница на скоростта“.

И още…Колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри, до къде се простират възможностите и рисковете – това ще разберем от героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда. Филмите представят сериозни предизвикателства пред фрийрайдърите на склоновете на  Еверест, Денали, Андите, Аляска.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден