Избрани Новини

Направиха проверка на училищен басейн в Дупница

Община Дупница иска да го ремонтира

Експерти направиха цялостна проверка на състоянието на плувния басейн в ОУ "Климент Охридски" в Дупница, информира struma.com. Причината е в желанието на Община Дупница да направи необходимите ремонтни дейности, за да пусне в употреба водното съоръжение. Преди седмица да се запознае със състоянието му в школото бе и кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

"Очаквам докладът да е готов следващата седмица. Тогава ще имам пълна яснота по количествено-стойностната сметка, както и ремонтите, които трябва да направим. Ще предприемем след това необходимите действия и да започне да функционира. Дупница има нужда от закрит целогодишно работещ басейн, особено за младите хора, за които това е едно развлечение. Пускането му в употреба ще даде възможност да се кандидатства впоследствие и по програми, стимулиращи плуването в училищата и детските градини", коментира инж. Чимев.

Припомняме, че през октомври месец миналата година, в деня на открити врати в Община Дупница, учениците поискаха от инж. Чимев да възстанови закрития преди години плувен басейн. Той не функционира от 2007 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов