"Работилница на Баба Марта” отваря врати

Откриването е от 11.30 часа

"Работилница на Баба Марта” за поредна година ще отвори врати във фоайето на община Благоевград, съобщават от пресцентъра на общинска администрация. Официалното откриване на пъстрата работилница ще бъде в понеделник от 11. 30 часа. Богата програма с цветове, песни и танци са подготвили Обединен детски комплекс -  Благоевград.
Първите творци на мартеници ще бъдат възпитаници на ОДК, VII СОУ „Кузман Шапкарев” и  СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски”. Под ръководството на Лидия Обретенова и Ваня Рибарска  децата ще научат не само как да творят символа на пролетта, но и неговата история. Учениците ще се запознаят с историята на мартеницата, със символиката на червения и белия цвят, както и с традициите, свързани с баба Марта.
Въображение, техника и умения в изработката на мартеници през следващите дни ще покажат и малчуганите от детските градини и учебни заведения в Благоевград.
Заниманията ще се извършват по определен график под ръководството на Мария Любенова, Миглена Славкова, Лидия Обретенова, Гергана Михова и Антоанета Апостолова от Център по изкуствата.
През цялата седмица ще има много изненади за малчуганите, както и за жителите и гостите на Благоевград.