Избрани Новини

Орлетата приключиха контролите с класика

Срещата бе и официално представяне на състава на благоевградчани

Пирин победи и в последна си контрола преди старта на пролетния полусезон на Б група, като в Благоевград на ст. Христо Ботев орлетата победиха с класическото 3:0 Миньор Перник. Срещата бе и официално представяне на състава на благоевградчани, с който ще се преследва промоция в А ПФГ, информираха от клуба.
Първата част на самия мач започна с лек натиск на гостите от Перник, които създадоха едно опасно положение чрез Софрониев, който стреля в аут след добавка при статично положение. Орлетата постепенно изравниха играта и взеха инициативата, като в 23 мин. Благов стреля към вратата, отбитата топка попадна в Чорбаджийски, който стреля в купа от играчи. Две минути по-късно Златинов стреля опасно от фаул, но Георгиев изби в корнер, от който отново деветката на Пирин получи възможност да отбележи, но стреля над вратата. В 27-та минута Коцев стреля силно от разстояние, но извън вратата. Гостите можеха да поведат в резултата в 34-та минута, когато Кулинов стреля опасно, но влезлият след 30-та минута Костов изби в корнер с първата си намеса.
Веднага след подновяването на играта за втората част и пълната смяна на състава на Пирин, орлетата поведоха в резултата след перфектно изпълнен пряксвободен удар на Тасев, който сам изработи нарушението пред наказателното поле. В 58-та минута Станоев стреля опасно, но покрай вратата. Зелените поведоха с 2:0 в 68-та минута, когато Тончев остана очи в очи със стража на перничани и отбеляза хладнокръвно. Точка на спора сложи Мартин Тошев, който открадна една топка пред наказателното поле, а точно преди сам да запише сред голмайсторите, притичалият Арсов си заби автогол.
Следващата седмица Пирин стартира в надпреварата за Б ФГ и промоция в А група, като гостуване в Гълъбово на местния Ботев е в събота от 14:00.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов