Избрани Новини

Кметът на Гоце Делчев забрани паленето на огньове на Сирни Заговезни

Заповедта касае тревните площи

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов издаде заповед във връзка с предстоящия празник Сирни Заговезни, който тази година е на 22 февруари /неделя/.

Заповедта е свързана с направата и паленето на традиционните за празника „сирници” с цел осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев.

В заповедта, кметът на община Гоце Делчев забранява направата на „сирници” върху тревните площи в общината, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, създаващи опасност от пожар. Забранява се също използването на автомобилни и други гуми за горене, с което силно се замърсява въздуха и чистотата в града, информират от пресцентъра на общината.

Заповедта е възложена за изпълнение на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и служителите от „Охрана на селскостопанското имущество и продукция и защита на екологията” към Общинска администрация, които трябва да контролират направата и паленето на „сирниците”.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)