Избрани Новини

Павлова: БСП правят кьорфишеци

Вече има договори за саниране с банката и с държавата, посочи министърът

Вече има сключени договори с банката и с държавата за безвъзмездно финансиране. До половин година първият саниран блок ще е факт. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Палова за Нова телевизия.

Тя обясни, че първите три договора са факт – във Варна, Враца и Плевен. Има още десет, които ще бъдат сключени днес или утре. Павлова допълни, че програмата за саниране има много ясни правила и е насочена към всички общини, независимо към коя политическа партия принадлежат кметовете им.

По думите й, БСП използва ситуацията, за да извлече дивиденти и съзнателно заблуждава хората за смисъла на санирането.

Министърът определи като „политическа истерия” реакцията на Мая Манолова, която по-рано заяви, че 16 млрд. лева нов дълг означава, че всеки български граждани – от бебе до възрастен – ще дължи по 10 000 лева.

Павлова поясни, че част от парите ще отидат за рефинансиране на стари задължения, а с останалите ще се покриват дефицити, включително и наследените от предишните управляващи.

„Мая Манолова и нейното правителство създадоха кризата в банковата система и сега ние трябва да поправяме техните вересии”, заяви Лиляна Павлова.

По въпроса за тол таксите тя изтъкна, че това е една много по-справедлива система за таксуване по пътищата, тъй като се плаща за изминато разстояние, а не за време, както е при винетките. „Ако искаме да имаме хубави пътища, трябва да имаме добри приходи”, изтъкна министър Павлова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов