Избрани Новини

Касапин 2 години изнасилва варненка в плен

Крими

18-02-2015, 08:59

Снимка:

© 500px

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мария и касапинът се запознали в интернет

Млада варненка става жертва на насилник, измамил я в интернет и в продължение на две мъчителни години е държана в плен, където е бита и изнасилвана. История на 30-годишната Мария започва на 7 януари 2013 година, когато се запознава в интернет с човек, представящ се за музикант, работещ в чужбина, разказва в. "Монитор". Виртуалната връзка продължава 2 месеца, като освен в мрежата се включват и разговори по телефона. Визуален контакт обаче двамата не са имали. През март същата година "младият" мъж, наричащ се Селчук Шахин, предлага на Мария да отиде във вълчидолското село Стефан Караджа, където живеел неговият чичо Ясен и при него да изчака да се завърне от турне в Турция. Мария стяга багажа си и отива в селото, без да каже на близките си. Така слага началото на ужаса, който продължава близо 2 години.

След като минава известно време, но т.нар. "племенник" не се появява, жената разбира, че всъщност няма никакъв музикант, а човекът, с когото е общувала в интернет, е чичото, в чийто дом е отседнала. Измамената Мария иска да се завърне у дома си във Варна, но Ясен я принуждава да остане в къщата му против волята й. Не й позволява да излиза навън, да се среща с други хора, отнема личния й телефон, за да не може да търси помощ от близки или съдействие от полицията. През една нощ Мария успява да напусне къщата, докато всички спят и стига пеша до село Ветрино. Ясен обаче я открива и я връща обратно в дома си. След този случай Мария прави още два опита да избяга, но те също са неуспешни. След всяко насилствено връщане обратно за жената ставало по-лошо.

Мария била пребивана с юмруци, бита е с дърво,

като е удряна по цялото тяло и по главата, замеряна е с тежки предмети, скубана, заплашвана с нож. Това допълнително я стресира, защото Ясен е касапин и коли животни по домовете на хората от района. Когато не я биел, насилникът непрекъснато сипел обиди, ругани, псувни и закани за живота и здравето й. Младата жена била принуждавана против волята си да прави секс с 25 години по-възрастния от нея мъж, а при отказ отново е бита и заплашвана с нож, опрян в гърлото й. Още по-тягостно било, че в дома-затвор на Ясен живеела още и 42-годишната му болна съпруга Елена, която била с 5 претърпени инсулта и неподвижна на легло. В къщата са и 5 от многото деца на касапина, за които наред с физическия, психически и сексуален тормоз Мария е принудена да се грижи, както и за болната.

Спасява се при издаване на паспорт

На 13 януари т.г. Ясен отвежда Мария в полицейското управление в Девня за смяна на личните й документи. В паспортната служба се установява, че по сигнал от нейните родители тя е обявена за общодържавно издирване. Така след две години в пленничество със съдействието на полицията Мария най-накрая се завръща у дома си.

5 дни по-късно обаче насилникът се появява около жилищния блок, в който живее, разпитва съседите за нея, попада и на родителите й. Затова на 20 януари близките й подават сигнал за помощ. На 22 януари тя минава преглед при акушер-гинеколог, като ехографското изследване установява бременност в петия месец. Следват редица срещи с психолог, психиатър и адвокат, а след седмица е получена заповед за незабавна защита от Районен съд – Варна в продължение на следващите 12 месеца.

Съдът забранява на мъчителя да я приближава

Съдът забранява на касапина Ясен да доближава до Мария на по-малко от 200 метра. В момента тече срокът за обжалване на решението на районния съд във Варна. По случая е образувано и досъдебно производство в Девня, което още не е приключило. Когато това стане, обвинителният акт ще бъде внесен в съда, за да започне наказателно дело срещу насилника за отвличане, физически и сексуален тормоз над жертвата.

Към момента Мария е силно травмирана от случилото се с нея, обяснява социален работник. Жертвата припознавала насилника във всяка мъжка фигура, не можела да спи и постоянно сънувала кошмари, бълнувала несвързано и плачела насън. От преживяния шок е загубила бебето. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)