Избрани Новини

Банскалии блокираха Е-79: Няма да се откажем! (обновена)

Протестиращите очакват реални стъпки, не позитивни намерения

Това е поредният протест за изграждане на втора кабинкова линия в Банско и разширяване на ски зоната в Пирин. Проблемът на банскалии се пренесе на главен път Е-79 край Симитли, където демонстрантите изразяват своето недоволство.

Както при останалите протестни действия, така и днес местните са подкрепени от жителите на Разлог и всички населени места в региона.

На мястото вече са се събрали стотици души, които блокираха движението за Гърция с надеждата този път да бъдат чути. И този път протестиращите настояват в най-кратки срокове  да бъде узаконена исканата промяна за отпадане на забранителните режими в настоящия план за управление на Национален парк "Пирин". По този начин ще стане възможно изграждането на допълнителни спортни съоръжения в ски зоната над Банско.

Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Симитли, за да демонстрират отново, че няма да се откажат от нещо, което е полезно и перспективно както за региона на Пирин, така и за цялостния имидж на българския зимен туризъм.

Привържениците на идеята и този път спазиха традицията си от последните няколко протеста. Той бе организиран точно седмица след последните им действия на недоволство. И на днешния протест не липсваха гневни банскалии, които търсеха незабавни и бързи отговори на своите въпроси. Те за пореден път показаха, че не се отказват и вярват, че тяхната кауза е полезна и за местното население, и за цяла България.

За пореден път своята подкрепа изрази и кметът на Община Банско Георги Икономов, както и градоначалниците на Благоевград - Атанас Камбитов и на Симитли - Апостол Апостолов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов