Избрани Новини

Бюджетът на Гоце Делчев бе приет с трима "въздържали се"

Той е в размер на 21 231 071 лева

На редовно заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев местните парламентаристи само с трима "въздържали се" приеха бюджета на общината за 2015 г., който е с общ размер 21 231 071 лв.

Бюджет 2015 на община Гоце Делчев бе приет както в приходната, така и в разходната му част след обсъждане в постоянните комисии ведно с всички предложения, които станаха неразделна част от него.

На заседанието общинските съветници утвърдиха и самостоятелните бюджети на трите най-големи села в общината - 135 020 лв. за с. Брезница, 112 950 лв. за с. Корница и 125 270 лв. за с. Мусомища.

Съветниците гласуваха още 8 700 лева за представителни разходи на кмета на общината Владимир Москов, 8 000 лева за командировки за цялата 2015 година и 2000 лева за представителни разходи на председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

Гласуваната сума от бюджет 2015 за подпомагане на болни и социално слаби жители от община Гоце Делчев е 60 000 лева, пише "Инфомрежа".

За финансиране на спортните клубове общата стойност за 2015 година е 307 000 лева, като сумата ще бъде разпределена след доклади и пълни отчети на клубовете, за което предстои свикване на общо събрание.

С 20 000 лева за 2015 година е завишена субсидията на общинското предприятие "Гробищни паркове" за построяване на чешми и тоалетни в гробищния парк в Гоце Делчев.

През бюджетната 2015 година в местността „Топлика” в Мусомища край минералните басейни ще бъдат изградени също съоръжения с душове и тоалетни.

На сесията бе взето решение и за създаване на общинско предприятие „Озеленяване”. Общинските съветници одобриха и създаване на общинско предприятие "Чистота" с 35.5 щатни бройки.

Новото предприятие „Чистота” ще е базирано в една от сградите на бившата казарма, а кметът Владимир Москов трябва да сключи договор с назначения директор на предприятието с 6-месечен изпитателелн срок. 

Общинското звено бе създадено след изтичането на 7-годишния договор между Община Гоце Делчев и фирмата, изпълняваща досега тази дейност в Гоце Делчев и Мусомища - "Астра".

Общината има намерение със средства от ПУДООС и кандидатстване за финансиране по европейски проекти да закупи нова и модерна техника и значително да подобри тази услуга в града и село Мусомища.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)