Избрани Новини

В Банско си гласуваха бюджет от 21 711 339 лева

Съветниците взеха решение за присъждане званието „Почетен гражданин на Банско” посмъртно на Иван Костадинов Мацурев

На редовно месечно заседание Общински съвет – Банско прие бюджета на общината за 2015г., който е в размер на 21, 711 339 лева. Сумата за капиталовите разходи, гласувана от съветниците, е в размер на 7, 341 855 лв. Част от приоритетите в инвестиционната програма за тази година ще бъдат изграждане на улица „Гоце Делчев“ 1-ви и 2-ри етап, рехабилитация на улиците „Рила“, „Отец Паисий“, „Тодор Александров“, „Иван Джолев“, „Цар Самуил“, „Пирин“ и други, изготвяне на работни проекти за градския парк и корекция на река Глазне. За град Добринище са предвидени над 3 млн. лева, като средствата са планирани за ремонт и асфалтиране на улици, ремонт на храмове, както и ремонт на Минералната баня. За селата на територията на общината са отделени средства за ремонт на водопроводите и за асфалтиране и рехабилитация на улици. И през настоящата година администрацията планира да вземе необходимите мерки за подобряване на събираемостта от местни данъци и такси.

По време на сесията бе приета Годишната програма за управление и разпореждане с имотите, които са собственост на община Банско. Единодушно бяха гласувани и структурите на Общинските администрации в Банско и Добринище.

С приемане на Декларация, общинските съветници изразиха своята пълна подкрепа за изграждане на втора кабинкова линия, нови писти и съоръжения във вече съществуващата ски зона в Банско. В документа се призовава Правителството да вземе мерки за бързото решаване на казуса и спешно стартиране на процедурите, засягащи както ски зона – Банско, така и тази в Добринище, информират от пресцентъра на общината.

По предложение на Инициативен комитет от град Банско, съветниците взеха решение за присъждане званието „Почетен гражданин на Банско” посмъртно на Иван Костадинов Мацурев за неговия изключителен принос и заслуги към културното развитие на Община Банско, за постиженията му в областта на фолклорната музика и за популяризирането на името на град Банско и Община Банско. Церемонията по официалното връчване на плакета ще се състои по време на честванията на Деня на самодееца – 1 март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов