Избрани Новини

Дупница става домакин на Европейското първенство по авиомоделизъм

Надпреварата е за радиоуправляеми планери

Дупница бе одобрен за домакин на Европейското първенство по авиомоделизъм тази година. Надпреварата е за радиоуправляеми планери и ще се състои от 21-и до 31-и юли в местността "Червенобрежки ливади".

Повече от 150 състезатели от Стария континент, както и техните екипи, се очаква да акостират в Дупница. Организатори са моделклуб "Икар"-Дупница, Българската федерация по авиомоделизъм и Община Дупница.

Състезанието ще премине под егидата на Световната федерация за въздушни спортове FAI. От ръководството на БФА и "Икар" вече проведоха първата от серията работни срещи с кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев.

От родната централа отправиха покана към инж.Чимев за поста Председател на Организационния комитет на Европейското първенство.

Състезание от подобен ранг досега в България не се е провеждало и се очаква да привлече доста любители на този спорт не само от страната, но и от Европа.

"За Дупница ще бъде чест да бъде домакин на подобно състезание. Ще направим каквото е необходимо за безпроблемното провеждане на Европейското първенство. Ще има много работа, но съвместно с "Икар" и федерацията съм убеден, че ще се справим с организацията", коментира Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)