Избрани Новини

Телефонните измамници яко настъпват в Благоевградско

Телефонен терорист: "Бързо давай пари, срути се стена в детската градина и затрупа дъщеря ти!"

80-годишен благоевградчанин едва не получил инфаркт вчера следобед, след като телефонен терорист му разигра такъв сценарий, че възрастният човек почти колабирал, съобщи struma.com. Около 15.30 вчера на домашния му телефон се обадил мъж, който трескаво и припряно занареждал : "Стана нещо много страшно, срути се стена в детската градина на дъщерята ти, стената я затрупа, колежката и почина. Ако искаш да спасиш дъщеря ти, веднага давай 6 000 лева, след половин час ще дойде човек да ги вземе. Ако трябва да теглиш, ще те закараме", разказа неговият зет.

Възрастният човек грабнал телефона и започнал да търси дъщеря си панически. Когато тя не му отговорила, ужасът му бил пълен. Минути по-късно дъщеря му, която е учителка в детската градина в кв. "Изгрев" звъннала, така измамата била предотвратена, но шокът за стареца бил голям, наскоро излязъл от болница, лежал в неврология, разказва зетят. "Можеха да го убият с тази новина, тези хора вече се превръщат не само в измамници и наглеци, но и в убийци. Ако ги бях хванал, просто не ми се мисли, смятам, че към тях съдът трябва да бъде безпощаден".

За пореден път предупреждаваме, не се доверявайте на непознати. При подобни обаждания се свържете или с близките си или директно с полицията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов