Избрани Новини

От архива: Тереза Маринова и скокът за историята (ВИДЕО)

Три пъти сме слушали българския химн заради плевенчанката

Тереза Маринова е една от живите легенди на българския спорт. Тя е най-успешната ни състезателка в тройния скок при жените. След многобройни контузии една от най-харизматичните личности в българския спорт реши да сложи край на впечатляващата спортна кариера през 2008-а година. Към днешна дата родената на 5 септември 1977 година в Плевен Тереза се радва на двете си деца, но не се е откъснала от спорта. Ежегодишно организира спортния празник "Тереза и приятели", в който се включват стотици деца от цялата страна.

В кариерата си тя печели безброй отличия – олимпийска шампионка от Сидни 2000 с 15.20 метра, което и до днес е национален рекорд на България, световна шампионка в зала в Лисабон 2001, европейска шампионка в зала от Виена 2000, балканска, европейска и световна шампионка за девойки. Световна рекордьорка за девойки с 14.62 метра. Успехите й са неизброими. Липсва й единствено световния рекорд за жени.

"Най-незабравима за мен си остава Олимпиадата в Сидни, защото в крайна сметка олимпийската титла е най-голямото нещо, което един спортист може да спечели. Олимпиадата не може да се сравни с нищо", категорична е голямата Тереза.

Нека си припомним тези незабравими мигове за спортната история на България:



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов