Избрани Новини

Само една двойка е избрала 14 февруари за своята сватба в Сливен

Над 1000 са именяците на Трифон Зарезан и Св. Валентин в общината

Само една двойка от Сливен е заявила желание да сключи граждански брак в Деня на влюбените - 14 февруари. "Интересът към датата обикновено е голям, запитвания има, но до момента е записана само една двойка. Не е изключено да има и други желаещи", каза Десислава Христова, обредник и старши експерт в отдел „Радостно бюро” в Община Сливен. Бракосъчетанията през миналата година на тази дата са били шест.
От началото на годината в Сливен са сключени 30 брака. Десислава Христова посочи, че бумът на сватби е през лятото и есента. Вече са започнали и записванията.
Сливен е един от малкото градове, където в ритуална зала има професионален мъжки хор, а обстановката е една от най-красивите в страната, с много тържествен вид и добра акустика, припомни Христова. Тя съобщи, че и през тази година цените за сключване на граждански брак остават непроменени. Увеличение на цената не е имало от близо 10 години.
През февруари имен ден празнуват още 780 души, като най-многобройни са мъжете с име Валентин. В Сливен по постоянен адрес живеят 447 души с това име, а в цялата община - 539. Дамите с името Валентина в Сливен са 283, а в общината 331. Имениците с име Валя в Сливен са 50, а в община Сливен - 61. 29 са Трифоновците в града. В населените места те са 24.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)