Избрани Новини

Сватовници търсят съпруга за сириец в село Скрът

Кметицата готова да кумува

Млад сириец, който наскоро навърши 19 години, може да се задоми в петричкото село Скрът. Мустафа Туакаджи пристигнал със семейството на братовчед си, но родственикът му и останалите напуснали страната ни в посока Германия.

"Момчето обаче остана тук, защото му харесва. Дали сме му да живее в къща, не плаща наем. Вече се заглежда по нашите моми. Това е нормално, тъй като девойките в Подгорието са много красиви. Защо пък да не създаде семейство с някое наше момиче? Ако не е от нашето село, то може да е от съседните селища в региона. Готова съм да им стана кума", казва кметицата на Скрът Надежда Райчева.
Населеното място е прочуто със своята "Скрътска академия на мъдреците". Нейните членове също с радост ще помогнат на Мустафа да се задоми, като му дадат безплатни и ценни съвети и го научат на мъдрости. "Можем да направим конкурс за тези моми, които поискат нашия сириец, че да изберем най-достойната за него", казват с усмивка местните "академици".

Мустафа е много кротък, добър и интелигентен, хвалят го жителите на Скрът. Момчето помага на всички – ту ще нацепи дърва, ту ще пренесе тежък товар, ту ще изчисти двора и обора на комшиите. Срещу труда си получава по някой лев, за да може да се изхранва. Местните хора също не го оставят – дават му храна и дрехи. Мустафа има всички необходими документи, както и удостоверение за постоянно пребиваване в България. Преди 4 месеца е регистриран в Бюрото по труда в Петрич, за да може да си намери постоянна работа, информира Стандарт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов